The Gathering i Vikingskipet

Dette er et veldig stort arrangement, som selv folk utenfor gaming-miljøene kjenner til. Arrangementet har allerede eksistert i en årrekke, og jeg kan godt huske at den ene av mine døtre selv var der i sin ungdom. Jeg synes det er flott at det finnes slike møteplasser for de som liker spill, det at det er blitt en stor happening er det i alle fall ikke noe tvil om. Det som kanskje er det viktigste med slike arrangement, er at hobbyen og sporten gaming kanskje kan få en mer riktig omtale og rykte. For det er ikke noen tvil om at mange fortsatt er skeptiske, blant annet til dette med avhengighet og voldsbruken i enkelte av spillene.

The Gathering i Vikingskipet
The Gathering i Vikingskipet

En hobby, sport og blodig alvor

Ja det er nok slik at man kan dele gamere opp i kategorier, og sannheten er at mer enn 6 av 10 jenter i alderen 9-18 år spiller. For gutter i samme aldersgruppe, er tallene langt over 9 av 10 gutter.

Arrangementet i Vikingskipet samler årlig tusenvis av ivrige ungdommer, som har én felles interesse – nemlig gaming.

Elkjøp som hovedsponsor

Med sine drøyt fire tusen ansatte, er Elkjøp en betydelig aktør innen spill-markedet i Norge. I år var det fjerde gang at el-giganten var sponsor for The Gathering i Vikingskipet.

Det er flere grunner til at de velger å støtte opp om dette arrangementet, blant annet fordi mange av egne ansatte også er opptatt av spill både jobbrelatert – men også som en hobby på fritiden sin. Men det er også en måte å vise sine kunder, at de bryr seg og vil støtte opp om det som kundene brenner for.

Anerkjennelse og sponsing av kjente profiler

Det er det å vise anerkjennelse ovenfor gamer-miljøet som er hovedfokus for sponsoren, som også sponser kjente profiler som Norwegian Thunderboys, Snappy og Nordavind.

Det at spill gir en del ferdigheter, har det ikke vært så mye fokus på tidligere. Men det er et faktum at ferdigheten man oppnår, faktisk nå også er på full fart inn i næringslivet. Eller kanskje mer korrekt er det å si, at næringslivet er på full fart inn i gaming-mijøet.

Anerkjennelse og sponsing av kjente profiler
Anerkjennelse og sponsing av kjente profiler

Men målet er å gjøre det enda mer klart, at spill faktisk er en seriøs hobby. For enkelte er det også en sport, som fortjener langt bedre rykte og omtale enn det som har vært tilfelle tidligere.

Stor takk til kommunen

Hamar kommune har i alle år, gjort det de kan for at The Gathering skal bli en suksess år etter år. Det rettes derfor en stor takk til kommunen, for måten de har samarbeidet med arrangører og sponsorer på. Uten denne hjelpen, ville det ikke være mulig å få til The Gathering.

Vi kommer tilbake med mer og gaming ganske så snart, vi skal også se på de som driver dette som en sport – nemlig e-sportsutøvere. Det at det er et eget navn på disse, er sikkert ukjent for mange av dere. Men det viser jo at dette er seriøst, og ikke bare noe som foregår på ungdomsrommene.