Spillene Pokèmon Masters og Draugen

Da er det på tide å se litt på spill igjen, men denne gangen skal vi se på to vidt forskjellige typer spill. Som dere ser av overskriften så er det Pokèmon, som jeg tenker de fleste kjenner til – om ikke spillet så i alle fall figurene. Draugen er så langt fra Pokèmon man kan komme, vi snakker her om norsk nasjonalromantikk i en eller annen versjon og sjanger. Jeg synes spillutviklere er dyktig i å komme med nye idéer og konsepter, hvert år dukker det opp nye spill som på hver sin måte inneholder mange overraskelser. Det at nye spill fortløpende kommer på markedet, gjør nok sikkert sitt til at konkurransen er desto tøffere. Det er ikke lett å kåre noen vinnere på forhånd, spillene må testes og spilles av gamere før man kan si om de er en suksess eller ikke. De spillene man i utgangspunktet har stor tro på, viser seg å ikke alltid slå an som forventet.

Pokèmon Masters

Dette er altså navnet på spillet fra Pokèmon Company, som utfordrer deg til å kjempe mot trenere fra den kjente seriens historie. Det er nok mange av de yngre, som kjenner igjen figurene man møter i spillet. Pokèmon har jo vært et fenomen i mange år allerede, så her vil nok gamere langt opp i tyveårene kjenne seg igjen fra barndommen sin.

Pokèmon Masters
Pokèmon Masters

Mange nyheter fra Pokèmon Company

Det mangler ikke på nyheter fra Pokèmon Company, og det mest spesielle spillet er uten tvil Pokèmon Sleep. Jeg skal ikke gå i detaljer om spillet, men dette er faktisk et spill som man spiller….. ja helt riktig – mens du sover.

Pokèmon Masters er et spill, med en langt mer tradisjonell karakter enn Pokèmon Sleep. Dette er et spill som er konstruert for iOS og Android, og man treffer trenere som man har blitt kjent med også gjennom andre Pokèmon-spill. Navn som Blue, Red, Brock og Misty, er nok kjent for de som kjenner Pokèmon.

Det er mer som kan sies om Pokèmon-spillene, men det må bli en annen gang. Nå skal vi videre til et totalt annet spill, vi skal mer konkret tilbake til Norge og eldre dager.

Draugen

Det sies at dette spillet, er som et maleri av Tiedemann og Grude – og at det tidsmessig er Norge på 1920-tallet. Vi skal med andre ord ut på en reise tilbake i tid. Når du spiller Draugen, så spiller du rollen som Edward Harden. Han er på jakt etter søsteren sin, som etter hvert fører han til en liten landsby innerst i en fjord i Norge.

Draugen
Draugen

Norske utviklere

Red Thread Games er et norsk spillselskap, og Draugen er det andre spillet de utvikler – der første spillet de kom med var Dreamfall Chapters. Med i spillet er en ung jente, med navnet Lissie. Hun er en jente med mye energi og gode kommentarer, de to hovedpersonene i spillet har hele tiden dialog, og det er dette som er noe av spillets største styrker.

Jeg kan ikke gå i detaljer om detaljer i spillet og spillets gang, men det at man får mange og interessante overraskelser underveis – er i alle fall sikkert.