Playstation

Da Sony lanserte sin første videospillkonsoll var ikke verden helt ukjent med videospill. Helt fra 70-tallet har det eksistert spillkonsoller til TV, og den første konsollen som virkelig slo an var Atari. På 80-tallet kom både Nintendo Entertainment System (NES), Sega Master System og Atari 7800 ut, og verden fikk øynene opp for TV-spill. På 90-talllet kom også Sony på banen, og lanserte sin første Playstation. Dette var en banebrytende konsoll som kunne vise bilder i 3D, og lyden var svært forbedret fra konkurrentenes modeller.

Den originale

Dette var den første konsollen som i historien solgte over 100 millioner eksemplarer. Spill som Ridge Racer, Tomb Raider og Tekken var storfavoritter, men den som var den store vinneren, som også er et av verdens mest kjente spill den dag i dag, var Crash Bandicoot. Den originale Playstation startet en ny epoke innen spill og nattklubber startet å tilby mulighet for å spille mens de festet. Den ikoniske logoen til Playstation var faktisk gjennom hele ti versjoner før de landet på det som i dag er et av verdens største varemerker. Denne konsollen har også blitt laget på nytt i en retrovariant i slutten av 2018 til skuffende anmeldelser.

Den originale

Playstation 2

TV-spill var nå blitt en vanlig eiendel i husholdningen, og det var på tide å ta steget videre. Da Sony i år 2000 lanserte Playstation 2, var det igjen en ny revolusjon innen spillkonsoller for TV. Nå var det plutselig mulig med høyoppløselig 3D, online-Gaming og integrert DVD-spiller rett i konsollen. Mulighetene åpnet seg, og ekstrautstyret man kunne utstyre konsollen med var mange. Eye-toy, mikrofoner og dansematte var bare noen av de morsomme duppedittene man kunne koble til konsollen. Eye-toy tillot deg å spille med kroppen; du kunne bevege gjenstander, score poeng og utføre oppdrag med bruk av armer og ben. Mikrofonene ga muligheten for det superpopulære spillet Singstar som ble en klassiker på alle samlinger og fester; en perfekt kombinasjon mellom karaoke og konkurranse.

Playstation Portable (PSP) og PSP3

Tiden var kommet for enda en nyvinning, og Nintendo hadde hatt enerett på kundene av håndholdte spillkonsoller en lang stund med sine Game Boy. Konkurrenten hadde et enkelt konsept: spill på en håndholdt enhet. Sony hadde andre ideer og lanserte en konsoll som ikke bare kunne spille spill, men som også kunne vise filmer og kobles til internett. Revolusjonen var en realitet. PSP3 var kanskje ikke den største endringen fra forrige generasjon, men den gjorde HD til standard, den inkluderte også BlueRay filmer, og diverse nettfunksjonalitet.

Playstation 4

De nye Dualshock kontrollene var ikke bare trådløse (!), de hadde også innebygget lyd og vibrasjoner som igjen revolusjonerte opplevelsen av spilling i hjemmet. Konsollen kom i 2013 og hadde plutselig støtte for HDR, streaming og muligheten til å laste ned apper som Spotify, Netflix og Facebook rett på konsollen. Det siste tilskuddet av tilbehør var Playstation VR som ga spillerne mulighet til å få en helhetlig spillopplevelse i et nytt format. Når man tar på seg VR-brillene forsvinner man fra virkeligheten, og befinner seg plutselig midt i spillet, og man føler plutselig at man er i en annen verden.