Nytt om spill

Det å skrive om nye spill, er egentlig en spennende og ikke minst lett oppgave. Spennende fordi det finnes utrolig mange forskjellige typer spill, og lett fordi det er et enormt utvalg å velge i. Når man begynner å studere de forskjellige spillene, så er det et stort antall av de som har kommet det siste året. Vi skal også se på kommende spill, som altså snart blir lansert. Det at dette er en spennende verden, er det ikke noen tvil om. Spillene utvikles stadig, og det kommer stadig ny og bedre grafikk på de fleste av dem. Jeg håper at jeg har tatt et riktig utvalg av spill, og at det frister å prøve dem ut.

Sea of Solitude

Dette er et spill som snart lanseres, og det har allerede blitt laget en trailer som presenterer nykomlingen fra EA Originals. Lanseringsdato er satt til 5. juli, og det kommer da for PC, Xbox One og PlayStation 4.

Det var under E3-messen i 2018, at produsenten for første gang presenterte Sea of Solitude. Det at spillet er noe helt annet og utenom det vanlige, er det liten tvil om. Her har utgiver lagt seg på en ny og annerledes linje, som konkret betyr at det konvensjonelle er satt til side – og målsettingen er å utforske spillerens følelsesliv.

Sea of Solitude
Sea of Solitude

Beskrivelsen av spillet henspeiler på ensomheten i livet til en ung kvinne, hvor man i en seilbåt reiser i en verden som stadig er i forandring. Sea of Solitude er også spekket med all verdens monstre og kreasjoner, som til stadighet forandrer seg.

Hvordan det er å være menneske

I spillet får man oppgaver som å løse gåter, engasjere seg i alle historiene til figurene man møter under spillets gang. Det å gjøre seg kjent og utforske byer som er rammet av oversvømmelse, er også en del av utfordringene man får i Sea of Solitude.

Utvikleren av spillet sier at hovedmålet med spillet, er å oppdage hva det innebærer å være menneske. Dette i seg selv virker jo ganske komplekst, noe som kanskje forteller oss at dette spillet oser av utfordringer og uforutsigbarhet – akkurat slik som livet gang arte seg for alle og enhver.

Spillet har et symbolsk og poetisk innhold, og kan på mange måter sammenliknes med det mer kjente spillet Journey.

Marvel Avengers-spillet avsløres på Squares E3-konferansen
Marvel Avengers-spillet avsløres på Squares E3-konferansen

Marvel Avengers-spillet avsløres på Squares E3-konferansen

Det er mer enn to år siden at Square Enix kunngjorde, at de hadde etablert et samarbeid med Marvel – og en del nye spill var allerede planlagt. I tiden som har gått etter kunngjøringen, kan man ikke akkurat si at det har skjedd så mye.

Men nå virker det som at det skjer noe, da Marvel nylig opplyste om at samarbeidets første prosjekt skal presenteres på Squares E3-konferansen i juli 2018. Denne konferansen finner sted i Los Angeles USA.

Jeg må innrømme at det skal bli spennende å se hva som vil bli presentert, og jeg tror jeg har mange med meg når jeg sier at det allerede har tatt lang tid.

Men det kan jo også være at tidsbruken betyr, at det som nå endelig lanseres – virkelig er noe nytt og spennende. Inntil videre er det bare å leve i spenning, og jeg tror de fleste ikke en gang tør gjette hva vi har i vente.