Ikke så galt med gaming

Jeg må innrømme at jeg personlig ikke har noe forhold til dette med gaming, men jeg har barn som tidligere var litt inne på dette. Men noen gamere i ordets rette forstand, var de nok ikke. Det er mange ungdommer, som ser på dette med gaming som ren avkobling. Etter en lang og hard dag på skolen, kan det være greit å ha fokus på noe helt annet. Vi skal nå se litt nærmere på dette, og kanskje avdekke litt hvordan ungdommen selv tenker om det. Jeg for min del tenker at det sikkert er en flott hobby, men det må så klart ikke gå utover ting som lekser og andre viktige oppgaver.

Et annet univers

Det er en del ungdommer som sier, at de ser på dette med gaming som å komme seg litt vekk. Det er ikke noen tvil om at også ungdommene, har mange forpliktelser og ansvar i hverdagen

«Det er deilig å gå inn i et annet univers. Et univers der alt er perfekt»

Et annet univers
Et annet univers

I spillene kan man gjøre hva man vil, og ta en velfortjent pause fra hverdagens stress og mas. Det kan være at man redder universet fra aliens i spillet Halo, eller redde seg selv fra underverden i spillet Undertale. I spillet Minecraft gjelder det å overleve, mens i League of Legends er målet å ta motstanderes base.

En annerledes verden

Man kjenner en sitring i hele kroppen, selv om man ikke er der i virkeligheten. Det er slik mange ungdommer beskriver det å spille, eller rettere sagt hva man føler der inne i spillverden – det er som en verden hvor alt er nytt.

Om man dør i spillet så gjør det ingenting, det er derfor man kan flytte grenser uten at det spiller noen rolle. Slik er det jo ikke i virkeligheten, og det er nok det som mange synes er befriende ved å spille.

En annerledes verden

Oppdage nye ting

I spillene kan man fremdeles oppdage nye ting, og det er jo ikke så lett i den virkelige delen av verden. Nye stoff med spennende og utrolige egenskaper, nye univers dette som noen eksempler på hva man kan oppleve og leke seg meg.

Kan sammenliknes med bøker og eventyr

Når noen leser en bok så hevdes det at de vil ha flere liv på samme tid, slik er det med dataspill også. Det finnes et utall av spill og man kan bytte på hvilke roller man vil spille etter eget ønske. Man kan på en måte si at spill, er den moderne formen for bøker – på sett og vis.

Regler for hvordan man skal spille finnes ikke, dette er opp til alle og enhver – man har med andre ord stor frihet til å skape sin egen verden slik man selv vil at den skal være.

Helt siden tidenes morgen har vi hatt eventyr, det å bli fortalt eventyr bringer barn inn i en annen verden. Man kan på mange måter si, at dette er ganske likt dagens dataspill men at spillene har valgmuligheter og at man er med i en eller flere roller.